NEWS

MOODSTREET lente/zomer 2014: CALIFORNIA DREAMING

Opstuivend zand, dansende meeuwen in de lucht en beauty’s in felgekleurde bikini’s op het strand. Moodstreet parkeerde de vrolijke camper in sunny L.A. en duikt in de 70’s groove van California. Lange warme dagen, zwoele warme dagen en de free spirit op de stranden winnen het van de drukte van de binnenstad. Je bent klaar voor de hotwheels cultuur van de boulevards waarbij alles van skateboards, rolschaatsen tot gecustomizede beachcruisers het pad onveilig maken. Bestemming: Venice Beach, The roller-skate-capital-of-the-world. De vrolijke boulevard is een mini circus met stalletjes, waarzeggers, strand acrobaten en straat poëten die worden afgewisseld met cool kids in cool clothes.
Je staat te trappelen om je zelf gedecoreerde skateboard met psychedelische bloemen en golven te showen aan je vrienden die hangen op de pier. Op de hoek kopen we snel nog een burrito van de straat Mexicaan. Loopt daar Tony Alva van de Z-Boys? Far out! Onder het genot van deuntjes van The Doors oefen je vast op een stoeprandje. De zomergekte van Moodstreet mag beginnen! Right on!

Roller Girl
Het droge asfalt, wuivende palmbomen, uitzicht op de Pacific ocean en vrolijk gekleurde shops waardoor het elke dag zomer lijkt. De collectie is verdeeld over drie duidelijke kleurgroepen met elk een sprankelend en sprekend dessin. De zwoele California kleurgroep bestaat uit een Ice Cream Pink en Green, met een vleugje mellow yellow, als frisse verrassing. Snel wordt een zwierig bloesje met vintage bloemen dessin wat perfect staat op een flashy denim hotpants. Bijpassende veters in vintage rollerskates worden verruild voor glitterveters om het geheel af te maken. Of wordt het toch het originele Moodstreet jurkje met een combinatie van bloemen met naive ‘ice-cream’ look geprinte single jersey?
Het is even zoeken in de camper naar de denim hangtas met grote buttons, want je weet nooit of je onderweg nog iets tegen komt om te kopen.
Op de boulevard wachten je vriendinnen, met  graphics op hun vintage colored t-shirts met de team poedel aan de lijn. Funny animal is de funky bird met prachtige verenstaart, 70’s zonnebrillen en schoenen met blokhakjes. Die staan super op een basic skinny jeans, maar dan in nieuwe vintage metallic look. Je steekt nog een veer in je wapperende lokken en trekt je over-the-knee sokken hoog op en bent klaar om te skaten, ijs te eten en te genieten. De ghettoblaster gaat al vrolijk dansend op de schouder mee de boulevard af op naar de skateshop voor wat cherrycoke en om te hangen met de Boardwalk Boys. Life is sweet!

Boardwalk Boys
De eerste zonnestralen snijden door de retroprint gordijnen. Tijd om op te staan, skatevrienden te ontmoeten bij de Zephyr shop op Huntington beach. Hup elastiek om de lange zongeblonde lokken en het stapelbed uit.

Zonder dat mam het ziet snel sinaasappelsap drinken uit het pak en nog een warme ontbijtwafel van de tafel grissen. Want het is weekend en dat betekent poolskaten, de grote traditie uit California. Over hekken heen klimmen, blaffende honden temmen om de perfecte skateplek: lege zwembaden van luxe villa’s, te bemachtigen. Uit de kast vis je een washed-look t-shirt met eenvoudige graphic en fijne touch. Met plaatjes van de plaatselijke held, de coolste 70’s bolide of een tekst in de nieuwste print technieken.  Snel gooi je een net ogend overhemd, in een rustig ruitje erover heen. Waar is mijn keycord met gevlochten band en mini skateboard? Ook een hippe short met goede ‘woven check’ in een stoere kleur gaat eronder. Of toch een verwassen damaged denim look vandaag? In iedere geval verdwijnen er, om in stijl te blijven, grauw-witte sportsokken en lekker versleten Vans onder. De collectie bestaat uit twee sterke kleurgroepen. De vernieuwende vintage kleurgroep met versleten donker blauw, faded red en een old white wash basis gecombineerd met en stoere light green, washed off yellow en ‘boyish’ frisse blauw.
Er wordt geklopt op de camper. Het is Jarred de buurjongen, gekleed in simpele losjes gedragen polo in retro gebreid streepje waar deze tonen perfect in uitkomen. Lekker ‘chill’ en klaar om een ollie en kick flip te doen in het zwembad net als de Z-boys, de originele skaters uit Santa Monica die Poolskating begonnen. In je zak vindt je nog wat kleingeld en koopt wat bubblegum. Meer is er niet nodig voor de awesome board sessie met je California vrienden. Hang Loose!

Moodstreet
Moodstreet is een Nederlands kledingmerk voor kinderen van 2 tot 10 jaar. De outfits zijn eigentijds, spannend, een tikkeltje brutaal en perfect passend in het straatbeeld. Het merk laat zich inspireren door wat kinderen tijdens het buitenspelen op straat beleven in een wereld waar dromen en fantasieën www.moodstreet.nl

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

More to explorer